Werken bij AB
Viaduc de Millau
Photo description nl: 
Viaduc de Millau
Photo description en: 
Viaduc de Millau
Kirsten Dekoning
Photo description nl: 
Kirsten Dekoning
Photo description en: 
Kirsten Dekoning
AB Eiffage
Photo description nl: 
Antwerpse Bouwwerken
Photo description en: 
AB Eiffage

Naar de vacatures

Testimonial 

ir. Kirsten Dekoning - Junior Calculator bij AB

Afgestudeerd juni 2014

Toen ik afstudeerde wist ik nog niet precies welke job ik wou doen. Wel was ik op zoek naar een functie met veel afwisseling en verantwoordelijkheden. 

Via via vernam ik van een ex-UGent studente, dat AB, dat deel uitmaakt van Eiffage Benelux, een goede werkgever is waar je zeker je kansen krijgt. Bovendien had ik van AB een aantal mooie werven gezien, waaronder de nieuwe stadsbibliotheek aan de Waalse Krook in Gent. 

Ik solliciteerde via de website van Eiffage Benelux, en werd al snel uitgenodigd voor een gesprek bij AB.
Eén gesprek later tekende ik mijn contract en wist ik dat ik in september kon starten!

Ik ben toen intern begonnen, in de offertedienst. Achteraf bekeken was dit zeker een voordeel; je leert het bedrijf en haar processen en ook je collega’s van de diverse afdelingen vlot kennen.
Dankzij een uitgebreid onthaalprogramma en de nodige opleidingen verliep de overgang van studeren naar werken bijzonder vlot. Bovendien organiseren zowel AB als Eiffage regelmatig sportactiviteiten waar ik graag aan deel neem.

Zo nam ik in mei deel aan de Course Eiffage du viaduc de Millau, een loopwedstrijd over de beruchte viaduct die door de groep Eiffage gebouwd werd.
Een leuke manier om je collega’s vanuit een andere hoek te leren kennen.

Na een half jaar op de offertedienst kreeg ik de kans om één van de dossiers die ik in aanbesteding had gecalculeerd, mee te gaan uitvoeren. De ideale gelegenheid dus om ook eens daarbuiten te ervaren hoe dit in zijn werk gaat!

Intussen werk ik sinds het voorjaar van 2016 opnieuw in de offertedienst en heb ik alweer een aantal mooie projecten “binnen gehaald”. Ik doe de functie van calculator graag omdat het veel variatie brengt; om de paar weken werk je aan een nieuw dossier. Bovendien hou ik van het competitieve aspect van de job. Je doet er alles aan om dat dossier binnen te halen ondanks de harde concurrentie. Je hebt harde deadlines die je moet respecteren, waardoor je af en toe wel een tandje moet bijsteken en tot in de late uurtjes moet werken, maar als je dossier er bij de bouwheer dan als beste uitkomt, en je bedrijf dit project mag uitvoeren vormt dit een mooie beloning voor het geleverde werk.

Ik kan AB en Eiffage Benelux aanraden aan iedereen die op zoek is naar een leuke, afwisselende job binnen een gezonde bedrijfscultuur, waar je de kans krijgt om te bewijzen wat je waard bent.  
De know-how en financiële draagkracht van de grote Franse bouwgroep Eiffage, gecombineerd met de middelgrote omvang (200 werknemers) van het bedrijf waar ik voor werk, maken voor mij van AB een heel leuke werkgever waar ik hopelijk nog lang voor mag werken!

A Passion for Knowhow