Projecten

Woonzorgcentrum Sint-Elisabeth Sint-Katelijne-Waver

AB bouwt een nieuw woonzorgcentrum met dienstencentrum: een cafetaria, een fitness, een welnesscentrum, een kapper en een sociaal restaurant. De nieuwbouw gebeurt in opdracht van het OCMW en biedt plaats aan 92 woongelegenheden. 

Het nieuwe gebouw komt achter het huidige woonzorgcentrum, dat in gebruik blijft tot de nieuwbouw klaar is. Pas wanneer de bewoners hun intrek nemen in het nieuwe gebouw, worden delen van het huidige woonzorgcentrum afgebroken.

Het kloostergebouw is een typisch dorpsgezicht en blijft behouden. Wel wordt een stuk van de rechtervleugel afgebroken zodat het gebouw weer symmetrisch wordt.

Het nieuwe woonzorgcentrum telt vier bouwlagen en bestaat uit veel glas, waardoor er  veel licht is.

Bij het ontwerp van het nieuwe woonzorgcentrum werd rekening gehouden met de strengste milieunormen. Op het dak komen zonnepanelen en het regenwater wordt opgevangen. Ook de nieuwste regels inzake brandveiligheid, isolatie en ventilatie werden gevolgd. Bij het ontwerp van de nieuwe kamers en leefruimtes plaatsten de ontwerpers het comfort en de leefkwaliteit van de bewoners centraal.

De totale bruto oppervlakte bedraagt 6.250 m².

Opdrachtgever: 
OCMW Sint-Katelijne-Waver
Ontwerpteam: 
CONIX RDBM Architects
Uitvoeringsperiode: 
2017-2018
Bedrag: 
7 M €
Antwerpse Bouwwerken
Photo description nl: 
Woonzorgcentrum Sint-Elisabeth
Photo description en: 
Antwerpse Bouwwerken
AB Eiffage
Photo description nl: 
Woonzorgcentrum Sint-Katelijne-Waver
Photo description en: 
AB Eiffage