Projecten

Waterbouwkundig Labo Borgerhout

Het betreft hier de bouw van een kantoortoren en de renovatie en uitbreiding van de bestaande gebouwen van het waterbouwkundig laboratorium in Borgerhout.

De site van het Waterbouwkundig Laboratorium is een onsamenhangend geheel van verschillende te krap geworden gebouwtypes met ertussen weinig aantrekkelijke restruimten. Dit zorgt voor een moeilijke samenwerking tussen de verschillende afdelingen waarvan steeds meer interactie vereist wordt.

Het project bestaat uit 3 delen:

  • Het bouwen van een toren van 1 ondergronds niveau en 6 bovengrondse niveaus + 2 verbindingsbruggen
  • Het construeren van een extra verdieping bovenop het bestaande gebouw door middel van een staalstructuur en micropalen
  • Het verbouwen van een deel van de bestaande kantoren en labo.

De totale nieuw te bouwen oppervlakte bedraagt 2.460 m².

 

Plaats: 
Borgerhout
Opdrachtgever: 
Agentschap Facilitair Bedrijf
Ontwerpteam: 
Architecten Achtergael
Uitvoeringsperiode: 
2019-2021
Bedrag: 
8 M €